SVG Translate værktøj

SVG Translate værktøjet, er et enkelt og herligt værktøj, der gør det muligt at oversætte tekstetiketterne på enhver  SVG-fil på Wikimedia Commons.

Er det sort snak? Hvorfor skulle det være smart?

Forestil dig at der er millioner af grafikere over hele verden, der af og til lægger en model, en illustration eller et diagram op på Wikimedia Commons. Alle disse grafik-filer, kan, hvis de indeholder tekst, oversættes, sådan at en herlig model over en rumraket eller romerriget, nu kan blive til en herlig model med forklaringer på dét sprog, som du ønsker.

Dét er forklaringen på at SVG Translate værktøjet er vildt smart og faktisk ikke så tosset endda. For hvad fornøjelse har vi af en model, hvis ypperste formål, det er at gøre noget kompliceret enkelt, hvis vi så kobles af sprogligt? Derfor er det så pivsmart at vi har et værktøj til også at gøre modellerne mere tilgængelige.  

Besøg dokumentation for SVG Translate værktøjet her  

Foto: Mand forklarer af Steffen Wienberg

Hvordan ville du have det med at jeg havde skrevet kildeangivelsen her på et sprog som du ikke forstod? Oversættelse er en demokratisk faktor for tilgængelighed for alle kulturer og sproggrupper. 

vidste du..

“at der er hundredvis af værktøjer og tjenester, der bruger Wikipedia hver dag – fx Google.”

at appen til Wikipedia er en perfekt måde at tage Wikipedia med i lommen. Du kan endda redigere på farten…

at alle tekster på Wikipedia er udgivet under en åben licens. Nemlig den licens som hedder Creative Commons – Navngiv – Del på samme vilkår.
Forkortes cc-by-sa

“at du får et lille Wikipedia-uddrag, når du søger på Google – se fx her.”