Om…

Mød holdet bag projektet Wiki for Alle og kom i kontakt med os. 

Afsnit 1

Om Wiki for Alle 

Wiki for Alle er et oplysningsprojekt udviklet af blandt andet Majken Astrup og Peter Leth. 

Projektet ejes af foreningen OpenDenmark, som både Majken og Peter sidder i bestyrelsen for. 

Spørgsmål eller kommentarer til indhold kan stilles til Peter Leth på 51522387.  

Afsnit 2

Formål

Formålet med Wiki for Alle er at hjælpe dig, der gerne vil lære Wikipedia og de andre wiki-projekter bedre at kende. Gennem små overskuelige sider, vil vi med korte tekster, logisk opbygning, præcise videovejledninger og nogle gange links til ressourcer og eksempler gøre viden om Wikipedia, Wikidata, Wikimedia Commons og en række andre projekter letforståelige og indbydende. 

Dermed håber vi at du vil bruge Wiki for Alle som et afsæt for at gå ombord i de mange spændende wiki-projekter, der venter dig. 

Wiki for Alle er blot en af tre oplysningssider, som foreningen OpenDenmark står bag. Besøg derfor også vores projekt Medier for Alle, hvis du vil have styr på åbne medier og ophavsret, og besøg Tools for Alle, hvis du vil have overblik over open source software og åbne platforme. 

Endelig vil vi anbefale at du støtter vores arbejde ved at sende et bidrag til foreningen OpenDenmark. Vi modtager ikke støtte eller midler fra en rig onkel eller en fremsynet minister, så please, overvej om du kan støtte os.  

Afsnit 3

Vilkår for brug

Wiki for Alle er et oplysningsprojekt udgivet under Creative Commons licensen cc-by-sa.

Licensen hedder også Creative Commons Navngivelse – Del på samme vilkår.

Det betyder at du er velkommen til at hente, gengive, dele og også bearbejde indhold fra Wiki for Alle, når du blot overholder licensen betingelser. 

Betingelserne er 1) altid at sørge for at Wiki for Alle og den tilhørende Creative Commons licens, angives sammen med din gengivelse, og 2) at hvis du bearbejder indhold fra Wiki for Alle, at du så a) skriver at du har bearbejdet et indhold fra Wiki for Alle under cc-by-sa licensen og b) at du udgiver dit eget arbejde under samme betingelser og derfor også benytter Creative Commons licensen cc-by-sa på dit værk. 

Spørgsmål? Så kontakt os før du gør noget. 

Disclaimer: Wiki for Alle er ikke tilknyttet Wikimedia Foundation eller på andre måder et projekt støttet eller opmuntret af Wikimedia Foundation.

vidste du..

“at Wiki for Alle blot er én af flere sider, der kan hjælpe dig med fri viden og ophavsret? Vi har også Medier for Alle og Tools for Alle.”

at du kan støtte vores arbejde ved at blive medlem af OpenDenmark. Det koster 300,- og er afgørende for at vi udvikler os.

at alt arbejde på Wiki for Alle er lavet frivilligt og ulønnet. Driften af siden er betalt af foreningen OpenDenmark.

at Wiki for Alle startede som et projekt målrettet kildekritisk dannelse i folkeskoler og ungdomsuddannelser… 

Om Wiki for Alle

Skrevet af Majken Astrup og Peter Leth

Senest opdateret december 2023

!